Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Magaméri - újabb csomagolásmentes bolt nyílt Pécsett

2021. szeptember 16. - Borsós Zsófia

A júliusi műanyagmentes kihívás évek óta segít ráirányítani a figyelmet a csomagolásmentesség és a hulladékmegelőzés kérdésére. A bevásárlóközpontokban általában nincs beleszólásunk abba, hogy milyen csomagolásba kerüljön a termék, ezzel szemben a csomagolásmentes üzletekben arra bátorítják a vásárlókat, hogy érkezzenek szütyőkkel, befőttes üvegekkel, dobozokkal, melyeket maguk tölthetnek meg a kimért élelmiszerekkel vagy tisztító- és tisztálkodási szerekkel. A csomagolásból származó környezetszennyezés csökkentése mellett a túlfogyasztás visszaszorítására is lehetőséget teremtenek az ilyen üzletek, illetve sokat tanulhatunk a fenntartható háztartásvezetésről is.

Az alábbi videót a Humusz Szövetség készítette a hulladékcsökkentés népszerűsítése érdekében:

Forrás: HUMUSZ

Pécsett nyáron egy újabb csomagolásmentes bolt nyitotta meg kapuit a fenntarthatóság iránt érdeklődő vásárlók előtt. A Forrás Üzletházban található meg a Magaméri néven működő üzlet. Mi is felkerestük a boltot, melynek folyamatosan bővül a kínálata:

 

Bemutatkozó power point

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr3116690758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása