Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

30 órás ingyenes "zöld" óvodapedagógus továbbképzés

2021. június 01. - Borsós Zsófia

"Zöld Óvodák-zöld otthonok" címen 30 órás, kreditpontot adó, ingyenes óvodapedagógus továbbképzést szervez a Zöld-Híd Alapítvány 2021 augusztusában vagy szeptemberében Pécsett.

A pontos dátumot még nem jelöltük ki, de lehetőség van az előzetes regisztrációra, mely nem jár semmilyen kötelezettséggel, de elsőbbséget biztosít a jelentkezők számára.

A résztvevők száma korlátozott, jelentkezési sorrendben biztosítjuk a részvételi lehetőséget. Tagintézményenként, telephelyenként egy óvodapedagógus vehet részt a programon. 

--> Regisztráció <--

zold_ovodak-zold_otthonok_2021.png

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány

 

A továbbképzés keretei:

A 30 órás Zöld Óvodák-zöld otthonok továbbképzés óvodapedagógusok számára kínál gyakorlatba ágyazott tanulási lehetőséget, az alábbi tematikai egységek keretében:
1. A továbbképzés indítása
2. A fenntarthatóság elmélete
3. A fenntarthatóság gyakorlata
4. Környezeti nevelés a gyakorlatban
5. Zöld jeles napok, környezetvédelmi akciók
6. Zöld Óvoda program, pályázatírás, forrásfeltárás
7. A továbbképzés lezárása

- A résztvevők megismerik a fenntarthatóság alapfogalmait és összefüggéseit, képessé válnak életmódjuk környezetre gyakorolt hatásának elemzésére és felkészülnek a korszerű környezeti nevelési jógyakorlatok alkalmazására, valamint a Zöld Óvoda pályázat megírására és megvalósítására, a fenntartható óvodai fejlesztések megtervezésére.

- A továbbképzés Pécsett kerül megrendezésre, a tervek szerint a belvárosban, 3 képzési nap során (8:00-17:00). A gyakorlatokat, játékokat helyezzük előtérbe (ötletroham, páros- és csoportmunka, két alkalommal terepi foglalkozás).

01_2.jpg

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány

- A továbbképzés során maximum 10%-os hiányzás megengedett.

- A résztvevőknek záró dolgozatot szükséges készíteniük és legkésőbb az utolsó képzési napot követő 14. napig benyújtaniuk, az alábbiak szerint: Két lehetőség közül választhatnak a résztvevők egyet, mindkét téma esetében minimum 2 maximum 5 oldal az elvárt terjedelem (online beküldött Word dokumentum, A4 méretben, 12-es betűmérettel, sorköz: 1,5).

1. Hogyan hatott a továbbképzés az életmódomra és a nevelési munkámra? - reflektív levél, melyben a résztvevő kifejti, hogy a továbbképzés során elsajátított ismereteket, megismert jógyakorlatokat hogyan tudja integrálni, a továbbképzés keretében megerősített készségek és szemlélet segítségével.

2. Egy fenntarthatósággal kapcsolatos óvodai fejlesztés megtervezése, az alábbi pontok szerint: óvoda rövid bemutatása; választott fejlesztés céljának, módszertanának, hatásának és eszközigényének bemutatása; a költségigény ismertetése; a megvalósítás ütemterve; bevonható partnerek felsorolása, feladataikkal együtt.

A záró dolgozaton túl, a tematikai egységek végén nincs szükség külön értékelésre. A záró dolgozat 'megfelelt' minősítése esetén a szervező tanúsítványt állít ki a résztvevő számára.

A tanúsítvány kiállításának feltétele, hogy a résztvevő igazolta óvodapedagógus végzettségét a szervezőnek.

A program a Zöld-Híd Alapítvány által elnyert, „Zöld Óvodák, zöld otthonok” elnevezésű PTKF/266/2020 sz. projekt keretében valósul meg, az Agrárminisztérium támogatásával, a Zöld Forrás program keretében.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr3716578004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása