Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Adventi készülődés a fenntarthatóság jegyében

2020. december 02. - Borsós Zsófia

kalendarium.jpg

 

Kihívásokkal teli év vége felé közeledünk, a karácsonyi készülődés is más lesz idén. Az Öko-Kuckó facebook oldalán létrehoztunk egy online eseményt "Adventi ÖKO kalendárium I. (12.01.-12.12.)" néven [ingyenesen elérhető].

Az online esemény 'Beszélgetés' részében naponta elhelyezett bejegyzések segítségével szeretnénk megmutatni, hogy ebben a megszokottól eltérő adventi időszakban is van lehetőség a fenntartható ünnepvárásra.

24 napon át, 24 zöld témát bontunk ki, melyek segítenek abban, hogy a természettel és a környezettel harmóniában, elcsendesedve érkezzünk meg az ünnephez, lesznek: 
-hasznos linkek
-kézműves ötletek
-receptek
-videó ajánlók. 

Az első két nap ötletei:

adventi_oko_kalendarium_2020_1.jpg

1️⃣.Természetes dekoráció - érdemes kerülni a műanyagot, a természet kincseiből is sok szép, illatos dekoráció készülhet.
Inspiráció:

2_4.png

2️⃣. A Mikulás csomag is lehet fenntartható, ha kerüljük a felesleges csomagolást és kevesebb, de magas kakaótartalmú, pálmaolaj mentes csokit választunk. Aszalt gyümölcs, csokoládéba mártott magok, müzlikeverék is kerülhet a csizmába.
A további bejegyzések a facebook eseménynél lesznek elérhetőek:  "Adventi ÖKO kalendárium I. (12.01.-12.12.)"
A bejegyzésben szereplő képek saját szerkesztésűek, Canva programmal készültek, a program szabadon felhasználható képeinek beillesztésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr7916315462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása