Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Őszi alkotások ( 3D-s képeslap, alma dísz és szélfogó gurigából)

2020. október 16. - Borsós Zsófia

Az alábbi alkotások segítik az őszre hangolódást és az ősz színeibe öltöztetik a csoportszobát.

Képeslap őszi tájjal

A megszokott képeslapoktól eltérően az alábbi A4-es kartonból készített képen a fák törzse a bevágásnak köszönhetően kiugrik a papír síkjából. A fák koronája színes papírból készült, a leveleket megrajzolhatjuk, de tépett vagy lyukasztóval kivágott színes papírból is megalkothatjuk. A táj többi részét a gyerekek szabadon tölthetik meg emberekkel, állatokkal, akár újabb technikákat is alkalmazva.

 

  Képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó Oktatóterem)

Almacsutka

A WC-papír gurigára muffin papírt ragasztottunk, így készült el az egyszerű őszi dísz, melyet kosárba gyűjthetünk, vagy fel is lógathatunk. A gurigát le is festhetjük a gyerekekkel, majd ráfesthetjük vagy ráragaszthatjuk a magokat. Az alma szára kartonból vagy színes papírból is készülhet.

 img_9271.JPG

 Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó Oktatóterem)

Szélfogó

A szélfogó alapját guriga adja, mely festékkel vagy színes papírral is bevonható. A pamutfonal segít a dísz rögzítésében, a krepp papír pedig az ősz színeit jeleníti meg. 

 

 Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó Oktatóterem)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr4916221516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása