A szódabikarbónából készített gyurma hófehér és csillogó, ezért kiválóan alkalmas karácsonyi díszek elkészítésére. A sógyurmánál tartósabb, jól díszíthető és gyorsan elkészül az alábbi recept alapján.
Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó Oktatterem és Játszóház)
Hozzávalók:
2 bögre szódabikarbóna
1 bögre kukoricakeményítő
1-1,5 bögre víz
Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó Oktatterem és Játszóház)
Elkészítés:
Először a porokat keverjük össze, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet. A masszát folyamatos keverés mellett, alacsony lángon főzzük, addig, ameddig be nem sűrűsödik. A kész gyurma hűtés után formázható, kiszárítás előtt érdemes kiszúrni, ha később akasztót is szeretnénk fűzni bele. Hófehérre, enyhén csillámosra szárad, később festékkel díszíthetjük. Az fenti képen látható karácsonyi díszeket a festék mellett szegfűszeggel díszíttettünk.
Az ötlet forrása: Napfény illata blog