Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Madarak és fák napja

2016. május 03. - Borsós Zsófia

Chernel István ornitológusnak és Herman Ottó természettudósnak is nagy szerepe volt e zöld jeles nap hagyománnyá válásában. Gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter 1906-ban kötelezte arra az iskolákat, hogy ünnepeljék meg a madarak és fák napját különböző programokkal (versennyel, kirándulással, ültetéssel és takarítással) és hívják fel a figyelmet a természetvédelem fontosságára. 

 

mf.jpg

Fotó forrása: pixabay.com

 

A jeles nap hosszú időre a feledés homályába veszett, majd 1994-ben ismét felelevenítették. Az jeles nap célja változatlan, de ma már nem mozgó ünnep, minden évben május 10.-én emlékezhetünk meg róla.
Forrás és bővebb információ: http://greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=10530/
A témához tartozik egy örömteli hír: ismét magyar fa nyerte el a megtisztelő "Év fája" díjat Brüsszelben, a Környezeti Partnerség Egyesület (EPA) által szervezett versenyen.
Az alábbi képen látható a győztes: a Bátaszéken található molyhos tölgy
bbt.jpg
2016-ban is lehet szavazni az év fájára: http://evfaja.okotars.hu/
Bővebb információ: http://evfaja.okotars.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr428684408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása