Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

NEA egyszerűsített kiírás - első lépések leendő pályázóknak

2023. október 05. - Borsós Zsófia

Ismét kiírták a NEA pályázatokat, melyek közül a kisebb szervezeteknek a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2024.” című pályázati kiírás nagyon jó lehetőséget kínál működésük támogatására, illetve programok szervezésére és a szükséges eszközök, alapanyagok beszerzésére. 

Az igényelhető és elnyerhető támogatás összegének felső határa idén 400.000 Ft-ra emelkedett, az összeget -előfinanszírozott támogatásként- 2024.04.01 és 2025.03.31. között lehet majd felhasználni.

A pályázat benyújtási időszaka: 2023. október 16. 8.00 óra (NIR felületen ekkortól lehet egyszerűsített pályázatot rögzíteni!) - 2023. november 17. 12.00 óra. Érdemes minél hamarabb beadni a pályázatot, mivel a sorrend is számít, a keret kimerülése esetén hiába megfelelő formai szempontból a pályázat. A másik szempont, hogy hiánytalan legyen a beadott anyag, mert nincs lehetőség hiánypótlásra.

Annak érdekében, hogy minél több óvodai működést támogató alapítvány nyerhessen el ilyen pályázat forrást összegyűjtöttük a pályázítrás első lépéseit.
coffee-7161769_640.jpg
Kép forrása: Pixabay

A pályázati felületre előzetesen már lehet regisztrálni (alapítványként, nem magánszemélyként!). Annak, aki adott már be NIR-en keresztül pályázatot, nem kell újra elvégeznie a procedúrát, de az 1. adatok ellenőrzése, szükség esetén aktuálizálása fontos első lépés
Az adatokat mindenképpen a birosag.hu hivatalos adatbázisából szükséges bemásolni, mert ezzel vetik össze formai ellenőrzéskor, és ha nem egyezik kidobják a pályázatot:
A regisztrációt nem lehet menet közben abbahagyni, érdemes 30 percet rászánni, hogy minden stimmeljen.
Ha beérkezett a regisztráció, akkor majd nyilatkozatokat is kér, Akkor lehet pályázni, ha a 'Hozzájárult' szó szerepel a kapcsolattartó és a képviselő neve mellett is, az adathasználati nyilatkozatok fülön.
A felületen meg kell nézni és ki kell másolni az alap tevékenységet is, mert ez alapján kell majd a NIR-ben kollégiumot választani. Azt, hogy melyik tevékenység mely kollégiumhoz tartozik a Pályázati útmutató 4. oldalán található táblázat fogja össze.
Akkor lehet pályázni, amennyiben:
- alapítvány, egyesület, szövetség adja be a pályázatot (óvoda nem nyújthatja be!)
- a szervezetnek Magyarországon 2021. december 31-ig nyilvántartásba vett helyi vagy területi hatókörűnek kell lennie
- rendelkezni kell az utolsó két lezárt üzleti évről (2021. és 2022.) szóló számviteli beszámolóval 
- az alapítvány éves bevétele sem 2021-ben, sem 2022-ben nem érte el a 7.000.000 Ft-ot
- nem volt korábban olyan NEA vagy egyéb pályázat, amivel nem számoltatok el
- nem pályázik párhuzamosan más NEA kiírásra
További teendők, előkészületek:
2. Pályázati díj kiegyenlítése, igazolás lementése (pályázat kötelező melléklete!)
A pályázónak a pályázat beadása napjáig egyszeri és egy összegű pályázati díjat kell megfizetnie, melynek összege 2.000,- Ft, azaz kettőezer forint. Az átutalást igazoló dokumentumot (átutalási megbízás, bankszámlakivonat nyitó- és záró egyenleggel), kérjük a NIR-ben a Mellékletek űrlapra felcsatolni. A pályázati díjat átutalással, a következő fizetési számlaszámra kell megfizetni: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. – 10032000-00310024-00000017 IBAN HU20100320000031002400000017)
Kérjük, pályázatát csak akkor véglegesítse a NIR-ben, ha a pályázati díjat már átutalta, és az átutalást igazoló dokumentumot a NIR-ben a Mellékletek űrlapra feltöltötte.
Kérjük, a pályázati díj megfizetésekor a beazonosíthatóság érdekében tüntesse fel a megjegyzés/közlemény rovatban a pályázó – NIR-ben megadott – adószámát, továbbá azt, hogy NEA.(BGA Zrt.)
3. Számviteli beszámolók ellenőrzése, letöltése, illetve letétbe helyezési igazolások elkérése könyvelőtől (összesen 4 db. elektonikus dokumentum)
A pályázat benyújtásakor a birosag.hu-n ellenőrzik, hogy a szervezet 2021-es és 2022-es évről szóló számviteli beszámolója elérhető-e, erről érdemes a pályázónak a benyújtás előtt meggyőződnie:
Az alábbi weblapon: www.birosag.hu Ügyfeleknek / Civil szervezetek / Civil szervezetek névjegyzése --> keresőbe beírva érhetőek el a szervezet adatai, itt az alsó sorban a Beszámolók gombra kattintva tölthetőek le a beszámolók. 
Érdemes a könyvelőtől elkérni a fenti két évre vonatkozó letétbe helyezési igazolást is, melyet a pályázathoz mellékletként felcsatolva bizonyítani tudjuk a beszámoló benyújtásának tényét. Ez azonban nem kötelező, amennyiben a birosag.hu-n elérhető a beszámoló.
4. Költségvetés összeállítása
A Pályázati útmutató 9.-20. oldalain egy táblázat szerepel, mely az elszámolható költségtípusokat veszi sorra. Annak ellenére, hogy a pályázatot még nem lehet rögzíteni a NIR felületen, érdemes összeríni, hogy mik a tervek, milyen kiadások várhatóak.

Forrás: BGA Zrt.

Jelen tájékoztató cikk nem helyettesíti a kiírás és a pályázati felhívás elolvasását!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr9718228121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása