Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Tűz, fűtés témakörhöz hideg-meleg témalapok [letölthető anyag]

2023. február 09. - Borsós Zsófia

A bejegyzésben elérhető témalapok segítségével a tűz, fűtés témaköréhez kapcsolódóan a hideg-meleg ellentétpár feldolgozására nyílik lehetőség. Asztali játékként használhatjuk, mely keretében lehetőség nyílik a differenciálásra is.
20230208_095955.jpg

A bejegyzésben szereplő képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány

A játékhoz 4 db. fekete-fehér hideg és meleg dolgokat tartalmazó témalap készült, mely innen érhető el. Az utolsó oldalon egy tűz színező található.

A játékhoz ezen felül az alábbi eszközökre van szükség:

- piros és kék pomponok, különböző méretben vagy színes gombok, gyurma golyók

- csipeszek vagy egyéb eszközök (pl.: kínai pálcika, kanál), melyek segítségével a gyerekek áthelyezhetik a pomponokat, gombokat 

- dobókocka, melynek az oldalaira kék és piros matricákat ragasztunk fel (lehet üres oldal is, illetve a pomponok, golyók mennyiségének szabályozása érdekében lehet egy vagy több pontot, illetve több színt tartalmazó oldal is)
20230208_095858.jpg

A játék menete:

Minden játékos kap egy lapot, egymás után dobnak a kockával és elhelyezik a lapukon a dobott színnek és számnak megfelelő pompont/golyót/gombot. A kék tárgyakat a hideget jelző rajzokra, a pirosakat  a meleget jelzőkre tehetik. Kisebb gyerekeknél egyesével, csak a színre koncentrálva is játszhatunk, olyan formában, hogy eszköz nélkül, a kezükkel végzik a műveletet. Nagyobbaknál az elhelyezéshez használhatjuk a csipeszeket, pálcikákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr1918044002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása