Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Legkreatívabb óvoda/iskola 2022 - rajzpályázat tűzvédelem témájában

2022. április 12. - Borsós Zsófia

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdet, melynek egyik kategóriája az óvodásoknak szól. A beérkező alkotásokat először területi szinten értékelik, majd országos bírálat következik. 

Az óvodások a pályázatra egyénileg szabadkézi rajzzal; A/3-as vagy A/4-es méretű alkotásokkal vagy csoportosan egyéb kézműves alkotással tudnak.

Beérkezési határidő2022. április 30.

A területi tűzmegelőzési bizottságok (katasztrófavédelmi igazgatóságok) elérhetőségei:

megye

cím

e-mail

Baranya

7602 Pécs, Pf. 326.

baranya.titkarsag@katved.gov.hu

Somogy

7400 Kaposvár, Somssich P. u. 7.

somogy.titkarsag@katved.gov.hu

Tolna

7102 Szekszárd, Pf. 501.

tolna.titkarsag@katved.gov.hu


fire-fighters-1006924_1280.jpg
Fotó: Pixabay.com

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltók izgalmas és egyben kihívásokkal teli világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzmegelőzés, a tűzvédelem fontossága. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

Díjazás: a fővárosi/megyei bírálóbizottság az iskolások pályázatai közül korcsoportonként, kategóriánként 3-3 alkotást díjaz, az első helyezett alkotások automatikusan részt vesznek az országos döntőben is! Az országos verseny nyertesei külön díjazásban részesülnek.

Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a "Legkreatívabb óvoda/iskola 2022" címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.


Forrás, további információhttps://tolna.katasztrofavedelem.hu/25576/hirek/260765/iden-is-alkotasra-biztat-a-katasztrofavedelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr6717805875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása