Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

A Zöld Óvoda (2020) pályázati kiírás

2020. június 01. - Borsós Zsófia

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy a Zöld Óvoda (2020) pályázati kiírás milyen változásokat tartalmaz a korábbi évek kiírásaihoz képest.

A Zöld-Híd Alapítvány ingyenesen nyújt Zöld Óvoda tanácsadást a Dél-Dunántúli régió óvodái számára. Az első pályázók mellett a második és harmadik alkalommal pályázók is igényelhetik a mentorálást. 

Elérhetőségek: borsoszsofia.zoldhid@gmail.com, 20/293-33-23

zo_tanacsadas.png

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány, Canva

Az alábbi cikkben az 1., 2. és 3. alkalommal pályázók számára fontos változásokat foglaljuk össze, de egyéni tanácsadás keretében szívesen segítünk az Örökös vagy a Címmegtartó Zöld Óvoda pályázatok elkészítésében is, bemutatva az őket érintő módosításokat. 

A pályázat 1. sz. melléklete a kritériumrendszer, melynek 20 pontja nem változott az előző évekhez képest.

A 2. sz. melléklet, amely az Adatlap elnevezést viseli, tartalmában nem változott, már második éve tölthetjük excel formátumban. Fontos, hogy ellenőrizzük, hogy az általunk megtalált dokumentumban is 2020 szerepel-e tárgyévként. 

A 3. (első pályázókra vonatkozó) és 3/A (2. és 3. alkalommal pályázókra vonatkozó) önértékelési szempontsor elnevezésű mellékletekben is csak az évszámokat frissítették:

A beadás éve: 2020

Az ellenőrzött időszak időtartama a pályázat beadásának éve szerint (három egymást követő nevelési év) pl.:2016/2017, 2017/2018, 2018/2019, vagy 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020

A 4. sz. melléklet - fenntartói nyilatkozat szövegében  apró változás történt, már a "Címmegtartó Zöld Óvoda” lehetőséget is választhatjuk a kitöltéskor, szintén ezt a módosítást eszközölték az 5. sz. - nevelőtestületi nyilatkozatban és a 6. sz. - támogatói nyilatkozatban is. Ez tartalmában nem érinti az 1., 2. és 3. alkalommal pályázókat, azonban ebből az elemből megállapítható, ha véletlenül korábbi év dokumentumait töltöttük ki!

A 7/A. melléklet - Összehasonlító, elemző beszámoló, melyet kizárólag a 2. és 3. alkalommal pályázóknak szükséges benyújtania, nem változott az előző évhez képest.

 

Fontos ügyelni arra, hogy a pályázati anyag egy 10. sz. - Adatkezelési nyilatkozattal egészült ki, mely minden pályázó számára kötelezően kitöltendő.

 

Nagyon fontos: aki nem figyelte az elmúlt három évben a kiírást, lehet, hogy lemaradt arról, hogy most már a benyújtás módja:

A tárgyév (2020) szeptember 5-ig postai úton, CD-n vagy más elektronikus adathordozón benyújtott pályázatokat a szakértők a pályázati értékelő szempontsor alapján véleményezik, előértékelik és javaslatot tesznek az Értékelő Bizottság számára.

 

A korábbi években megszokotthoz képest az oklevél átadása későbbi időpontban várható, mivel új döntéshozatali határidő jelent meg a felhívásban:

Az AM környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára, és az EMMI köznevelésért felelős helyettes államtitkára az Értékelő Bizottság javaslata alapján legkésőbb a tárgyév december 22-ig hoz döntést.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár a döntést követő 10 napon belül levélben értesíti a pályázókat a döntés eredményéről, illetve a nyertes pályázók listáját az MMgMK (www.mezogazdasagimuzeum.hu), a Zöld Óvoda Hálózat (www.zoldovoda.hu) honlapján és a Kormányzati portálon (www.kormany.hu) közzéteszi. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr9715652698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása