Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Autómentes nap

2017. szeptember 08. - Borsós Zsófia

1997 óta ünnepeljük meg a jeles napot, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a motorikus és elavult közlekedési eszközök okozta környezetszennyezésre. A programok általában a kerékpáros és a közösségi közlekedést is népszerűsítik. A kezdeményezés Franciaországból indult, az EU tagállamokban mára már hagyománnyá vált a megünneplése, illetve megrendezik az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatot is melynek programjairól az alábbi weblapon tájékozódhatunk: http://emh.kormany.hu/

kep1_13.png

 

További tevékenységek a zöld jeles nappal kapcsolatban:

1. Alkossunk buszt:

5e2f0506ec0be313ad0aed6637af9b9a.jpg

Kép forrása: Pinteres

  

2.  Játsszunk a közlekedési táblákkal:

Építhetünk papírból úthálózatot, valamint hurkapálca, színes kartonok és gyurma segítségével közlekedési táblákat is állíthatunk, valamint beszélgethetünk a közlekedés témájáról.

Előző évben a jeles naphoz kapcsolódóan a szintén a közlekedési táblákat bemutató forgalomirányító játékot ismertettük, mely itt olvasható.

3dc7aa63040a15f0dd6cd17bb0b28b0b.jpg

Kép forrása: Pinterest

 

3. Gyakoroljuk be a közlekedési lámpák színeit:

Jelzőlámpa összeállítása színes papír felhasználásával 

a629fba205e6fd9f43f7ffd35711ace9.jpg

Kép forrása: Pinterest

 

Ügyességi játék, melyben merőkanállal kell kiszedni a piros, sárga, zöld színű korongokat,vagy golyókat, ráadásul a jelzőlámpa színeinek megfelelő sorrendben.

kep2_5.jpg

Kép forrása: Pinterest 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr9812809238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása