Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Az energia hónapja - ötletek és pécsi program

2016. november 04. - Borsós Zsófia

A hideg időben, a fűtési szezonban még jobban kell figyelnünk az energiatakarékosságra. Ez az időszak jó lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekekkel is beszélgessünk a témáról és játékosan megismertessük velük az energiaforrásokat és az energiatakarékos lépéseket.

Az E.ON energiakaland.hu weblapja az EnergiaKuckó felületén segítséget nyújt a téma megismeréséhez:

http://www.energiakaland.hu/energiakucko

Letölthető segédanyag:

file:///C:/Users/user/Saved%20Games/Downloads/EON_11_035_ENERGIAKUCKO_TANARI_KK.pdf

 

kep3_2.png

 

Letölthető kártyák:

http://www.energiakaland.hu/energiakucko/tanariszoba/kiserletek#segedlet

 

Emellett egy további lehetőség is rendelkezésre áll:

"Az EnergiaKaland tanári kézikönyveiből és segédanyagaiból egy pedagógus egy példányt, az EnergiaKaland mesekönyvből és hozzátartozó foglalkoztató füzetből egy óvodapedagógus öt példányt díjtalanul rendelhet meg. A megrendelés feltétele, hogy folyó tanévben, az EnergiaKaland oktatási programot legalább egy alkalommal (tanórán vagy tanórán kívül) munkája során használja, és a tapasztalatairól, a tanulók és az Ön véleményéről, a Vélemény menüpontban található egyszerű kérdőív kitöltésével tájékoztasson bennünket. Visszajelzése fontos számunkra az EnergiaKaland oktatócsomag korrekciója és továbbfejlesztése céljából."

Forrás és bővebb információ: http://www.energiakaland.hu/tanariszoba/megrendelo2015 

 

Pécsi program

 

Az Ökováros-Ökorégió Alapítvány idén is energia kiállítást szervez, melynek helyszíne ebben az évben a Tünde ház (7621 Pécs Széchenyi tér) lesz. Az energia hét 2016.11.28. és 2016.12.02. között valósul meg, az Ökováros Ökorégió Alapítvány munkatársai iskolai, a Zöld - Híd Alapítvány munkatársai pedig óvodai foglalkozásokat tartanak majd a program keretén belül.  

A 45 perces, energia témáját bemutató, játékos óvodai foglalkozásokon térítésmentesen vehetnek részt a nagycsoportos korú gyermekek. Az óvodák telefonon jelentkezhetnek a meghirdetett időpontokra.

Szabad időpontok:

2016.11.28. délelőtt;

2016.11.29. délelőtt;

2016.11.30. délelőtt;  

Bővebb információ: Borsós Zsófia 20/293-33-23

 

Képek az előző évi energia programról:

img_6197.JPG

img_6198.JPG

img_6216.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr4411926923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása