Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

A 2019-es év madara, emlőse, hala, kétéltűje, rovara, fája, vadvirága és gombája

2019. január 09. - Borsós Zsófia

Mindig nagy izgalommal várjuk az év élőlényeit, évről évre egyre több kategóriában indítanak szavazást, hogy utána egy esztendőt szentelhessünk az adott állat, növény vagy gomba megismerésének.

Az alábbi cikkben a 2019-es év madara, emlőse, hala, kétéltűje, rovara, fája, vadvirága és gombája kerül bemutatásra.

 

start-line-3449607_640_1.jpg

Kép forrása: Pixabay

 

Tovább

Bemutatkozik az Öko-Kuckó interaktív környezetvédelmi oktatóterem

2004-ben, pályázati támogatással jött létre Pécsett az Öko-Kuckó interaktív környezetvédelmi oktatóterem. Berecz Ági a Zöld-Híd Alapítvány akkori munkatársa volt a terem megálmodója és megvalósítója. Az interaktív bemutatóterem azóta is megtalálható a Zöld-Híd Alapítvány székhelyén (7621 Pécs, Széchenyi tér 2. , 1. emelet)a belváros szívében.

Az Öko-Kuckó 5 környezetvédelmi témát mutat be: Földünk, víz, energia, fogyasztás valamint hulladék.  A gyerekek játékok kipróbálása és feladatokat megoldása közben sajátíthatnak el új ismereteket, valamint lehetőségük van a már megszerzett tudás összegzésére is. Óvodás és iskolás csoportokat is fogadunk a Kuckóban, mindenki megtalálhatja a számára érdekes táblákat, játékokat.

 kep2_9.png

A Kuckó témái

kep1_27.png

Berecz Ági alkotás közben

 

A cikkben szereplő képek forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó)

 

Tovább

Zöld Óvoda - eredmény 2018

Megszületett az eredmény, a Zöld Óvoda Hálózat weblapján megtalálható a nyertesek listája:

http://zoldovoda.hu/

 

kep3_6.png

A kép forrása: Magyarországi Zöld Óvodák Hálózata

 

Gratulálunk a nyerteseknek és további jó munkát kívánunk!

 

A Zöld-Híd Alapítvány Zöld Óvoda mentorálási tevékenységet biztosít Baranya, Somogy és Tolna megye óvodáinak: Kimegyünk az intézményekbe, bemutatjuk a pályázatot, több Zöld Óvoda jógyakorlatait és válaszolunk a felmerülő kérdésekre, valamint segítünk a pályázat megtervezésében és átnézzük az elkészült részeket. A tanácsadási lehetőséget 2018 augusztusa és 2019 májusa között a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósítjuk meg.

Időpontot az alábbi elérhetőségeken egyeztethetnek velünk:
Borsós Zsófia (borsoszsofia.zoldhid@gmail.com, 20/293-33-23)

Otthon is zölden: Új év, új élet?

A szilveszteri időszak a nagy fogadalmak ideje, azonban sokszor az új évvel kapcsolatos elvárások és tervek nem hoznak magukkal tartós változást. Ennek ellenére elkerülhetetlen azzal foglalkozni, hogy hogyan bánunk a minket körülvevő természettel és épített környezettel. Ha 2019-ben megpróbálunk nyitott szemmel járni a fenntarthatóság témájával kapcsolatban, és beépítünk a mindennapokba egy-két környezetbarát módszert, segíthetünk bolygónk megóvásában.

new-years-eve-3883812_640.jpg

Kép forrása: Pixabay.com

 

Három téma, ami fontos szerepet kaphat a következő évben:

Tovább