Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Online tájékoztató: a Zöld Óvoda címpályázat első lépései

A friss kiírás és az online felület bemutatása

2022. május 11. - Borsós Zsófia

A Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó Oktatóterem) ONLINE programot szervez óvodapedagógusok számára 2022.06.07.-én, kedden 13.00 és 14:30 között.

A program során Borsós Zsófia (szakmai vezető, Zöld-Híd Alapítvány) "A Zöld Óvoda pályázat első lépései" címmel tart prezentációt, bemutatva az online felületet és a friss Zöld Óvoda kiírást, majd kötetlen beszélgetésre, a felmerülő kérdések, problémák megvitatására is lesz lehetőség.

A programra jelen kérdőív kitöltésével lehet regisztrálni, a megadott e-mail címre küldjük el az online programra való belépéshez szükséges adatokat. (A program vagy Jitsi felületen vagy a Google Meet-en kerül megrendezésre, a felület használatáról küldünk majd tájékoztatást.) A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendelkezésre álló helyeket jelentkezési sorrendben biztosítjuk:

https://forms.gle/Hm7jbn6gESQxUgq69

 webinar-3199164_640_1.jpg

Kép forrása: Pixabay.com

A program a Zöld-Híd Alapítvány által elnyert, „Zöld Óvodák fejlesztése a Dél-Dunántúlon” elnevezésű PTKF/295/2021 sz. projekt keretében valósul meg, az Agrárminisztérium támogatásával (Zöld Forrás program).

Zöld Óvoda címpályázat - 2022 [Megjelent a friss kiírás]

Az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára „Zöld Óvoda”, „Címmegtartó Zöld Óvoda” és „Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére. A pályázat visszavonásig érvényes. A pályázat beadásának kezdő és záró határideje: a tárgyév (2022) május 1. 0:00 óra – szeptember 5. 24.00 óra.

Pályázni csak az online felületen keresztül, a friss felhívásban szereplő dokumentumok használatával lehet!

 

--> Online tájékoztató a címpályázatról <--

zold_ovoda_logo.png

Kép forrása: Zöld Óvoda Hálózat

Tovább

Egy csésze kávé ára

május második szombatja a méltányos kereskedelem világnapja

Kávébabból készül el az a frissítő ital, melyet szívesen fogyasztunk reggelenként. A bögrénkig vezető út azonban rögös. A kávé, az ültetvénytől a fogyasztóig megtett út során körülbelül 150-szer cserél gazdát. A termelők egy 300 Ft-os kávé árából 9 Ft-ot kapnak kézhez. A hasznot, a kávét forgalomba hozó nagyvállalatok tehetik zsebre. Emellett számolnunk kell a szállítás környezetterhelő voltával is.

coffee-6464307_640.jpg

Kép forrása: Pixabay.com

Tovább

Kérdőíves kutatás a Dél-Dunántúl Zöld Óvodái körében

Minden kitöltésért hálásak vagyunk!

Tisztelt Óvodapedagógus!

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar óvodapedagógus hallgatója vagyok. Jelen kérdőív kitöltésével a szakdolgozati kutatásomhoz járul hozzá, melynek címe: “A Zöld Óvoda címpályázathoz kapcsolódó óvodai fejlesztések a Dél-Dunántúlon.”

Azon óvodapedagógusok válaszát várom, akik jelenleg is óvodapedagógusként dolgoznak, Baranya, Somogy vagy Tolna megye Zöld Óvoda minősítéssel rendelkező óvodájában.

A kérdőív kitöltése anonim, ennek megfelelően adatait bizalmasan kezelem.
A válaszadás hozzávetőleg 10 percet vesz igénybe.

Amennyiben kérdése adódik, kérem, keressen meg e-mailben, az alábbi címen: borsoszsofia.zoldhid@gmail.com
 
Köszönettel:
Borsós Zsófia
Harmadéves óvodapedagógus hallgató, PTE KPVK

https://forms.gle/nhiB8rivCn1EwGiG9

 

luisa-grass-3689413_640.jpg

Kép forrása: Pixabay.com

Továbbképzési lehetőség: „Újszerű tartalmak a fenntarthatóságra nevelésben Zöld és leendő Zöld Óvodák számára”

Tisztelt Intézményvezető/Tagintézményvezető Asszony, kedves Kollégák!

2021-ben „Újszerű tartalmak a fenntarthatóságra nevelésben Zöld és leendő Zöld Óvodák számára” címmel új pedagógus-továbbképzési program került kidolgozásra és akkreditálásra, amelyet az Agrárminisztérium megbízásából és támogatásával az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete akkreditáltatott.

A továbbképzés blended, azaz a távoktatásos és online-kontakt vagy jelenléti formát ötvöző képzési szerkezetben valósulhat meg.

A továbbképzésről részletes tájékoztató olvasható a https://isze.hu/wp-content/uploads/2022/04/2_Tajekoztato.pdf oldalon,

valamint itt olvashatóak a 2022-re tervezett továbbképzések időpontjai és szervezési módja is:

https://isze.hu/wp-content/uploads/2022/04/Kepzesi-terv_2022.pdf

classroom-470680_960_720.jpg

Kép forrása: Pixabay.com

süti beállítások módosítása