Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Nyári szünet

2020. június 01. - Borsós Zsófia

Sok szeretettel köszöntjük a pedagógusokat a közelgő pedagógus nap alkalmából!

A Zöldítő nyári szünetre vonul, legközelebb szeptemberben töltünk fel új cikkeket.

Nyáron se szünetel a tanácsadó tevékenységünk, szívesen segítünk azoknak, akik a Zöld Óvoda címpályázaton dolgoznak (elérhetőségünk: 20/293-33-23, borsoszsofia.zoldhid@gmail.com).

zoldito_1.png

Legyen minden nap Föld napja! - Eredményhirdetés

Nagy örömünkre szolgált, hogy ilyen sok kitöltő jelentkezett a játékra. Mindenkihez eljuttattuk az ígért oktatási anyagot e-mailben. Köszönjük a részvételt!

A 2020/2021-es nevelési évre szóló Öko-Kuckó foglalkozást és az öko-ajándékcsomagot Kassai Réka nyerte.

Gratulálunk!

 

minden_nap_fold_napja.png

A képválogatásban szereplő képek forrása: Canva

 

 

Legyünk részesei a környezetvédelmi világnapnak! - 5 tipp a fenntartható táplálkozáshoz

Idén június 5.-én lesz 48. éve, hogy ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot, mely mindig a legsürgetőbb környezeti problémákra irányítja a figyelmet. 33 esztendeje szokás, hogy évente más és más ország tölti be a házigazda szerepét, idén Kolumbia, partnerségben Németországgal. A világ számos országában készülnek a világnapra, az események kulcs- és keresőszavai a #ForNature, a #WithNature és a #WorldEnvironmentDay lesznek.

Az idei fő téma az élőhelyek és a fajok, vagyis a biodiverzitás megóvása. Hogyan járulhatunk hozzá mi magunk is a zöld jeles naphoz? Vizsgáljuk meg fogyasztási szokásainkat és gondoljunk az életviteli döntéseink közvetett hatásaira is, ehhez és a környezetvédelmi nap üzenetének megismeréséhez nyújt segítséget ez a cikk. [1,2]
1_1.jpg

Kép forrása: Pexels

Tovább

Úton a műanyagmentesség felé [Prezi előadás]

Előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz az egyszer használatos műanyagok kivezetése, ezt diktálják az uniós előírások, illetve a jelenleg tapasztalható környezeti problémák is jelzik, hogy változásra van szükség.

Készítettünk egy Prezi előadást, mely segít abban, hogy ráhangolódjunk a műanyagmentesség gondolatára és napról napra kevesebb csomagolóanyagot használjunk, védve otthonunkat a Földet és a jövő generációk esélyeit. Hamarosan itt a július, amikor műanyagmentes kihívást is hirdetnek a zöld szervezetek, annak érdekében, hogy megvizsgáljuk életmódunkat és új szokásokat alakítsunk ki.

prezi_eloadas_1.png

 

A Zöld Óvoda (2020) pályázati kiírás

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy a Zöld Óvoda (2020) pályázati kiírás milyen változásokat tartalmaz a korábbi évek kiírásaihoz képest.

A Zöld-Híd Alapítvány ingyenesen nyújt Zöld Óvoda tanácsadást a Dél-Dunántúli régió óvodái számára. Az első pályázók mellett a második és harmadik alkalommal pályázók is igényelhetik a mentorálást. 

Elérhetőségek: borsoszsofia.zoldhid@gmail.com, 20/293-33-23

zo_tanacsadas.png

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány, Canva

Az alábbi cikkben az 1., 2. és 3. alkalommal pályázók számára fontos változásokat foglaljuk össze, de egyéni tanácsadás keretében szívesen segítünk az Örökös vagy a Címmegtartó Zöld Óvoda pályázatok elkészítésében is, bemutatva az őket érintő módosításokat. 

Tovább