Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Fenntarthatóság és Zöld Óvoda - visszanézhető előadások [VIDEÓ]

2021. június 01. - Borsós Zsófia

2021. május 13.-án, csütörtökön Fenntarthatóság és Zöld Óvoda címmel tartott online programot a Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó Oktatóterem) a környezetvédelem iránt érdeklődő óvodapedagógusok részvételével.

Bolla Zoltánné (óvodai környezeti nevelő, Veszprém megye Zöld Óvoda Bázisintézmény mentora) Fenntartható Fejlődési Célok támogatásának lehetőségei az óvodákban, illetve Borsós Zsófia (szakmai vezető, Zöld-Híd Alapítvány) A Zöld Óvoda pályázat aktuális kérdései című előadása a bejegyzésben visszanézhető.

taking-notes-3475991_1280.jpg

 Kép forrása: Pixabay.com

Tovább

Felmérés és nyereményjáték a húsfogyasztás témakörében

Már többször írtunk a húsfogyasztás környezetre gyakorolt hatásáról, a heti egy húsmentes nap megtartásának lehetőségéről: 

Összefoglaló bejegyzés, online konferencia videója

Húsmentes receptek

Van, aki az égbe szökő húsárak miatt dönt a húsmentes fogások mellett, van, aki a környezetre gyakorolt hatást, a nagyüzemi állattartás pusztítását veszi figyelembe, míg mások az egészségük megőrzését tűzik célul. 

Jelen bejegyzésben JÁTÉKra hívjuk a Zöldítőt olvasó óvodapedagógusokat.

Egy 5-10 perc alatt kitölthető kérdőívet állítottunk össze, mellyel célunk, hogy megismerjük az húsmentességgel kapcsolatos érzéseket, elképzeléseket. Az otthoni és az óvodai lehetőségeket.

--> KÉRDŐÍV <--

A kitöltők között 2021.07.01-én kisorsolunk egy 2 db. receptgyűjteményből álló nyereményt, mely segít abban, hogy még több húsmentes fogást megismerjen és kipróbáljon a nyertes.

receptgyujtemenyek.JPG

 

 

30 órás ingyenes "zöld" óvodapedagógus továbbképzés

"Zöld Óvodák-zöld otthonok" címen 30 órás, kreditpontot adó, ingyenes óvodapedagógus továbbképzést szervez a Zöld-Híd Alapítvány 2021 augusztusában vagy szeptemberében Pécsett.

A pontos dátumot még nem jelöltük ki, de lehetőség van az előzetes regisztrációra, mely nem jár semmilyen kötelezettséggel, de elsőbbséget biztosít a jelentkezők számára.

A résztvevők száma korlátozott, jelentkezési sorrendben biztosítjuk a részvételi lehetőséget. Tagintézményenként, telephelyenként egy óvodapedagógus vehet részt a programon. 

--> Regisztráció <--

zold_ovodak-zold_otthonok_2021.png

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány

 

A továbbképzés keretei:

Tovább

Alkotói pályázat PÉCSI óvodáknak - a komposzt témakörében - meghosszabbított határidő!

„BioRoadshow – Posztold a komposztot” címen hirdet alkotói pályázatot Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécsi Kommunikációs Központ. A program célja a komposztálás népszerűsítése.

Pécsi óvodák jelentkezését várják, a 2020/2021-es nevelési évben kis- és középső csoportos pécsi óvodások vehetnek részt a játékban.

MEGHOSSZABBÍTOTTÁK a jelentkezési határidőt:

- beküldési határidő: június 21.
- eredményhirdetés: június 28.

garden-4725522_640.jpg

Kép forrása: Pixabay.com

 

Tovább

Komposztálás az óvodában [LETÖLTHETŐ foglalkoztatóval]

Komposzt - a fekete arany 3/3. rész

A komposztálásnak szentelt sorozatunk harmadik és egyben befejező részében az óvodai komposztálás lehetőségeit tekintjük át. Az első részben a kertes házak esetét, míg a második részben a társasházak alternatíváit vettük szemügyre. Az következőkben megtudhatjuk, hogyan építhető be a komposztálás témája az intézményi keretek közé.

1_5.jpg

A kismarosi Kis-Morgó óvoda komposztálója
Forrás: kismarosikikialto.hu

Tovább
süti beállítások módosítása