Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Nemzeti Együttműködési Alap (NEA 2022) egyszerűsített projektek elszámolása

2023. április 06. - Borsós Zsófia

A címben szereplő projektek elszámolásának 2023.04.30.-ig kell beérkeznie. A beszámoló elkészítéséhez a NIR felületet szükséges használni. Az aktuális feladatok fülön belül lehet elvégezni az elszámolásokkal kapcsolatos feladatokat. 

desk-gbd8cf54ba_1280.jpg

Kép forrása: Pixabay.com

Friss változások az elszámolás kapcsán:

Az egyszerűsített beszámoló benyújtására vonatkozó speciális szabályokat az Útmutató 5. pontja tartalmazza.

A Kedvezményezettnek az egyszerűsített beszámoló részeként – az Útmutató 3. fejezetében előírt szakmai beszámoló (és annak mellékletei) benyújtása helyett – nyilatkozatot szükséges tennie a támogatásnak a támogatási cél szerinti, jogszerű és a támogatói okiratban meghatározottak szerinti felhasználásáról.

A nyilatkozatot az Útmutató 13.11 mellékletben szereplő Ávr. 93. § (1a) bekezdése szerinti nyilatkozat” elnevezésű dokumentum kitöltésével kell megtenni.

A nyilatkozat szerkeszthető formában az alábbi linken érhető el:

https://bgazrt.hu/wp-content/uploads/palyazati_kiirasok/nea/nyilatkozat_avr_93_1a_-bekezdese_szerinti_beszamolohoz.docx

A Kedvezményezettnek az egyszerűsített beszámoló részeként – az Útmutató 4. fejezetében előírt pénzügyi elszámolás benyújtása helyett – kizárólag a számlaösszesítőeredeti, cégszerűen aláírt példányát kell postai úton megküldeni, valamint az aláírt számlaösszesítőt fel kell tölteni a NIR-be. (A NIR felületen a számviteli bizonylatok adatainak, tartalmának rögzítésére és költségvetési sorhoz történő hozzárendelésére továbbra is szükség van a számlaösszesítő legenerálásához.)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az új, egyszerűsített elszámolási rendszerben a számlaösszesítőn a NIR által automatikusan benyújtandónak kijelölt bizonylatok beküldése nem szükséges!

Az Ávr. 93. § (1a) bekezdése szerinti nyilatkozat és a számlaösszesítő beküldésén túl, további dokumentumok beküldése csak abban az esetben szükséges, ha a Támogató erre vonatkozó értesítő levelet küld postai úton.

Forrás: BGA Zrt.

 

Innen indítjuk az elszámolást:

3_8.png

NIR felület

A szakmai beszámoló része egyszerűsödött az előző évhez képest, csupán egy nyilatkozatra van szükségünk:

2_9.png

NIR felület

 

A pénzügyi beszámoló is kevesebb munkát igényel ezentúl. Ugyan minden számlának fel kell vinnünk az adatait, de csak a számlaösszesítőt kell majd beküldenünk, a szúrópróbaszerű számla bekérés a kis projektek esetén megszűnt. 

Kiadási pénztárbizonylat vagy főkönyv sorszámára továbbra is szükség lesz a készpénzes számlák rögzítésnél. A számlák záradékolása is kötelező feladat, melyhez az alábbi minta nyújt segítséget:

4_8.png

Elszámolási útmutató - számla záradékolása

 

Postán beküldendő anyagokhoz (eredeti aláírt számlaösszesítő és eredeti aláírt nyilatkozat) postacím: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., 1253 Budapest Pf. 36.

A borítékon szerepelnie kell a pályázati azonosítószámnak.

 

Az elszámolási útmutató itt érhető el:

https://bgazrt.hu/wp-content/uploads/palyazati_kiirasok/nea/2022_NEA_elszamolasi_utmutato.pdf

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr718090724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása