Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

30 órás ingyenes "zöld" óvodapedagógus továbbképzés Pécsett 2022 májusában

Zöld jeles napok az óvodában és otthon

2022. március 14. - Borsós Zsófia

"Zöld jeles napok az óvodában és otthon" címen 30 órás, kreditpontot adó, ingyenes óvodapedagógus továbbképzést szervez a Zöld-Híd Alapítvány 2022 májusában, Pécsett.

Tagintézményenként, telephelyenként egy óvodapedagógus vehet részt a programon. Az előregisztráció lezárult, mert betelt a maximális létszám.

 zold_jeles_napok_az_ovodaban_es_otthon.png

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány

A továbbképzés keretei:

A 30 órás "Zöld jeles napok az óvodában és otthon" továbbképzés óvodapedagógusok számára kínál gyakorlatba ágyazott tanulási lehetőséget, az alábbi tematikai egységek keretében:
1. A továbbképzés indítása
2. Zöld jeles napok az óvodában
3. Környezet- és természetvédelmi akciók és kezdeményezések
4. Forrásfeltárás módszerei a zöld jeles napok és óvodai szemléletformáló programok megvalósításához
5. Zöld jeles napok a mindennapokban
6. A továbbképzés lezárása

Jelen továbbképzéssel célunk, hogy a résztvevő óvodapedagógusok megismerjék azokat a zöld jeles napokat és környezetvédelmi akciókat, melyek jó alkalmat teremtenek az óvodában a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel kapcsolatos szemléletformálásra. Azért is tartjuk indokoltnak a továbbképzés megszervezését, mert a zöld jeles napok száma évről évre nő, és az óvodapedagógusok részéről felmerült az igény a téma mélyrehatóbb megismerésére, környezeti nevelési munkájuk erősítése érdekében. Az egyes zöld jeles napokhoz kapcsolódóan korszerű ismeretanyagot és fenntarthatóságra nevelési módszereket kívánunk átadni, interaktív, játékos, gyakorlatba ágyazott formában.

A továbbképzés Pécsett kerül megrendezésre:

2022.05.16.- 17.-18. minden nap 9.00-16.00 között.


  • Az első nap (05.16. hétfő) helyszíne:
  • 7621 Pécs Széchenyi tér 2. (Zöld-Híd Alapítvány, Öko-Kuckó Oktatóterem)

 

  • A második és harmadik nap (05.17. kedd és 05.18. szerda) helyszíne:
  • 7624 Pécs Szent István tér 17. (Civil Közösségek Háza, Méhes Károly terem) 

 

A gyakorlatokat, játékokat helyezzük előtérbe (ötletroham, páros- és csoportmunka, terepi foglalkozás).

zozo-tovabbkepzes.png

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány

A továbbképzés során maximum 10%-os hiányzás megengedett.

A résztvevőknek záró dolgozatot szükséges készíteniük és legkésőbb az utolsó képzési napot követő 14. napig benyújtaniuk. A záró dolgozat 'megfelelt' minősítése esetén a szervező tanúsítványt állít ki a résztvevő számára. A tanúsítvány kiállításának feltétele, hogy a résztvevő igazolta óvodapedagógus végzettségét a szervezőnek.

A program a Zöld-Híd Alapítvány által elnyert, „Zöld Óvodák fejlesztése a Dél-Dunántúlon” elnevezésű PTKF/295/2021 sz. projekt keretében valósul meg, az Agrárminisztérium támogatásával, a Zöld Forrás program keretében, a résztvevők számára ingyenesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr417777558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása