Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Termésünnep a Kertvárosi Óvoda Németh László Utcai Tagóvodájában

2021. november 18. - Borsós Zsófia

Idén októberben ismét lehetőségünk volt megszervezni Óvodánk arculatát tükröző, sok éves múlttal rendelkező, már hagyománnyá vált őszi Termésünnepünket és ennek keretein belül a Termésünnepi kiállítást. A kiállított munkák a szülők felajánlásával, és a gyermekek, óvodai dolgozók szorgos kezei által készültek. Ezúton is hálás köszönet, mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy óvodánkban ismét igazi őszi zsongás legyen. Az ünnep fontos feladata a gyermekek környezettudatos szemléletének és magatartásának alakítása. Új ismeretet szereztek játékos tevékenykedtetés által az őszi termésekről, terményekről, betakarításról: kukoricát morzsoltak, terméseket válogattak, mesekockával játszottak, mandalát készítettek. Eközben savanyúság és gyümölcssaláta készült, ezzel felhívtuk a figyelmet a zöldségek és a gyümölcsök egészségvédelemben betöltött szerepéről. 

Vendégeket is fogadtunk a héten a környező óvodák csoportjai és iskolák osztályai személyében. Nekik is lehetőségük volt a kiállítás megtekintésére, a tudás és ismeretterjesztő játékok kipróbálására. Termésünnepünk lehetőséget biztosít a partnerkapcsolatok ápolására, elmélyítésére.

 Képgaléria (Képek forrása: az óvoda Facebook oldala)

Stadlingerné Ferk Erzsébet

Kertvárosi Óvoda Németh László Utcai Tagóvodája

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr2616758112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása