Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Online elérhető anyagok játékhoz és alkotáshoz

2020. május 01. - Borsós Zsófia

A koronavírus járvány miatt sokan - akiknek lehetőségük van erre - otthon töltik a napjaikat. Az otthon oktatás mellett az óvodás gyermekek szülei is próbálják különböző kreatív tevékenységekkel megtölteni a napokat, még nagyobb a nyitottság az online elérhető játék- és alkotásötletek iránt. Ezt az igényt sok oktatással, gyermekekkel foglalkozó szervezet is megérezte, rengeteg anyag vált az interneten is elérhetővé. 

Ebben a cikkben 10 ötletet mutatunk be, melyek a szülőknek is továbbíthatóak, de a következő nevelési év során az óvodai tevékenységekhez is hasznosnak bizonyulhatnak.
tablet-1632909_1280.jpg

 Kép forrása: Pixabay

1. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) megosztott egy letölthető, nyomtatható madaras dobble kártyajátékot, mely itt érhető el, a játékszabállyal együtt: Énekes madarak kártyajáték.

2.  Az MME elkészített egy nyomtatható tátikát is, melyet sótartó formára hajtogathatunk, majd az emlősök lábnyomait fedezhetjük fel a segítségével: Lábnyomok tátika.

origami-214880_640.jpg

 Kép forrása: Pixabay

3. A FavolArt ingyenesen tette elérhetővé letölthető és kinyomtatható társasjátékát, melyben a résztvevők gyümölcsöket és zöldségeket gyűjthetnek össze: Én kis kertem - társasjáték.

4. A Felelős Gasztrohős facebook oldalán mindig találhatunk egy-egy érdekességet a fenntartható étkezéssel és vendéglátással, valamint az idény gyümölcsökkel és zöldségekkel kapcsolatban. Nemrég egy foglalkoztató füzetet is ingyenesen letölthetővé tették, színezőkkel, mesékkel, síkbábokkal: Felelős Gasztrohős oktatási oldala. 

vegetables-752153_640.jpg

 Kép forrása: Pixabay

5. A Színes Ötletek - kézügyes blog Wilson címmel indított sorozatot, ösztönözve az otthoni barkácsolást, például: karton és spatula labirintus leírásával és fotóival.

6. Szintén lépésről lépésre ismerhetjük meg a Színes Ötletek blogon a papír-akvárium elkészítésének fortélyát is. 

art-supplies-1324034_640.jpg

Kép forrása: Pixabay

7. A Papírműhely blog több új tartalmat töltött fel az elmúlt hónapban, bemutatja például a klasszikus kígyók és létrák társasjáték kézzel készített, háromdimenziós elemeket tartalmazó változatát: Kígyók és szivárványok társas elkészítése.

not-ludo-1745954_1280.jpg

 Kép forrása: Pixabay

8. A Liget Műhely Szitakötő elnevezésű negyedévente megjelenő folyóiratának a nyári száma online is elérhető. A kíváncsi gyermekek lapja inkább az iskolásoknak szól, de sok érdekességet tartalmaz. A kiadvány rajzai varázslatosak, sok mesét, hasznos ismeretterjesztő tartalmat kínál az olvasóknak, főleg a kiemelt témával, a talajjal kapcsolatban:  Szitakötő nyári száma.

abstract-1751248_640.png

 Kép forrása: Pixabay

 9. A Zöldítőn az előző hónapban közzétettünk egy környezeti nevelési módszertani anyagot, mely itt érhető el: Zöldülő városok és falvak-komplex foglalkozásterv és játékcsomag [LETÖLTHETŐ].

kep1_40.png

Kép forrása: Canva

10. Erre a hónapra is készültünk egy anyaggal, aki kitölti a fenntarthatóság témájában elkészített 
kérdőívünket:Legyen minden nap Föld napja! - kérdőív és nyereményjáték, e-mailben megkapja a 
Föld napjára készített ötlet- és alkotás gyűjteményünket.


fn_okt_anyag.png

Kép forrása: Canva

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr7415652216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása