Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Nyári alkotások

2018. június 10. - Borsós Zsófia

Az alábbi alkotásokat a nyári hangulat, a napfény és a levendula illat ihlette. Segítenek átvészelni a nyári hőség napjait az óvodában és táboroztatáskor is használható:

 art-supplies-1324034_1280.jpg

Kép forrása: Pixabay

1. Mesemondó borítékok

Az ablakos borítékok, amikben a hivatalos levelek, számlák érkeznek, felbontás után is nagy szolgálatot tesznek. Mesemondó borítékká varázsolhatjuk őket színes papírok és rajzeszközök segítségével. Az átlátszó, műanyagból készített "ablak" lesz a színpad, melyhez mesék szereplőit készíthetjük el papírból, karton csíkok végére ragasztva. A borítékra is kerülhetnek rajzok: ha akvárium, akkor halakkal népesíthetjük be, ha lábos, akkor ennivalókkal, ha pedig kert kerül rá, kutya és macska lehet a lakója.

ablakos.jpg

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

2. Levendula

Amikor pompázik a levendula a kertekben, sok alkotáshoz használjuk az illatos, szárított virágot.

Levendula zsák:

Hozzávalók: kb. 1 evőkanál szárított levendulavirág, maréknyi tömőanyag (pl.: vatta), használt ruha ujja, kb. 30 cm hosszú selyemszalag, cérna, vagy madzag, olló.

kep1_24.png

 

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 

A ruha ujjából vágjunk le egy kb. 15 cm hosszú részt, fordítsuk ki, és az egyik végét fogjuk össze, majd madzaggal szorosan kössük össze (ez lesz a zsák alja). Fordítsuk vissza, és a keletkezett zsákocskát töltsük meg tömőanyaggal, és levendulával. A selyemszalagot hajtsuk félbe, és a felétől számítva olyan távolságra kössünk egy csomót, amilyen hosszúra szeretnénk az akasztót. Ezek után fogjuk össze a zsák száját, és kössük be a szalaggal úgy, hogy az akasztó hátul legyen, majd tegyünk rá masnit. 

 

img_1587.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 Termésképekre, szalvétával díszített képekre folyékony ragasztóval rögzíthetjük a virágokat

 

3. Reptethető papír sárkány

A linken elérhető nyomtatható papír sárkány színezés és kivágás után könnyen összehajtható, hasonlóan száll, mint a papír repülő. Az orrára gémkapcsot szoktunk erősíteni a hosszabb repülés érdekében.

img_2679.JPG

Kép forrása: Öko-Kuckó (Zöld-Híd Alapítvány)

 

Az előző évben reptethető papír madarakról írtunk, az alkotások leírása itt található:

Reptethető madarak papírból

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr4414032504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása