Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Szaloncukor házilag

2017. december 06. - Borsós Zsófia

Ha magunk készítjük a szaloncukrot, akkor amellett, hogy tudjuk, hogy mi került az édességbe, tisztában vagyunk az összetevőkkel, elkerülhetjük a sok cukrot, ízfokozót, valamint a saját ízlésünknek megfelelően fűszerezhetjük a karácsonyi csemegét.

Az alábbi, kipróbált recept könnyen elkészíthető, és újabb variációkat is kitalálhatunk az összetevők módosításával.

img_0004.JPG

 Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó)

 

Hozzávalók (kb. 15 db. szaloncukorhoz):

50 gramm dió 

-25 gramm kókuszreszelék

-125 gramm mazsola (felhasználás előtt áztassuk be forró vízbe)

- 2 evőkanál narancslé (kézzel facsart narancs leve)

- 1 teáskanál őrölt fahéj/szegfűszeg/szerecsendió 

- 1 tábla étcsokoládé

Az elkészítés menete:

Miután kimértük a hozzávalókat, S-késes robotgépben megdaráljuk a diót, majd egyesével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és pépesítjük a gép segítségével (botmixerrel helyettesíthető).

A kész masszából kézzel szaloncukrokat formázunk, majd egy napon át, hűvös helyen szárítjuk. Érdemes egyszer megfordítani a szaloncukrokat.

 

Kép forrása: Zöld-Híd Alapítvány (Öko-Kuckó)

Másnap vízgőz fölött megolvasztott csokoládéba forgatjuk a szaloncukrokat, száradás után pedig zsírpapírba vagy sütőpapírba csomagoljuk.

  

Az ötlet forrása, eredeti recept: Cookpad

A bejegyzés trackback címe:

http://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr7213398465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.