Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

"Te hogyan mesélsz a lámpahulladékról?" - kreatív pályázat

2017. szeptember 08. - Borsós Zsófia
Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. "Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése" című országos tájékoztató kampányának keretében "Te hogyan mesélsz a lámpahulladékról?" címmel írt ki kreatív pályázatot a pedagógusok számára. A kampány célja, hogy a lakosság figyelmét a veszélyes hulladékok, kiemelten a fényforrások megfelelő kezelésére. 
light-bulb-1407610_960_720.jpg
Kép forrása: Pixabay"A pályázat célja
A pedagógusok segítségével a környezeti nevelés keretében egy rövid szemléletformáló foglalkozással felhívni a gyermekek figyelmét a fényforrás hulladék létezésére, szelektív gyűjtésének fontosságára és újrahasznosításának eredményeire.

A pályázat tárgya
A fényforrás hulladékok jellemzői, a kezelésükre kiépült országos visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer.

A pályázók köre
A pályázaton részt vehet valamennyi Magyarországon lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező pedagógus, aki óvoda, általános vagy középiskola aktív dolgozója, közvetlen kapcsolatban áll legalább egy gyermekcsoporttal és a jelen pályázati felhívásban foglalt feltételeket magára nézve elfogadja.

Pályázati határidők
A pályázat indítása: 2017. szeptember 1.
A pályázat keretében tartott foglalkozás az alábbi időszakban valósítható meg: 2017. szeptember 1.-2017. szeptember 15.
A pályázatok leadási határideje: 2017. szeptember 22. 20:00
Eredményhirdetés: 2017. szeptember 27. 10:00

A pályázat menete
A pályázatban arra ösztönözzük a pedagógusokat (óvónőket, tanítókat, tanárokat), hogy a tanév kezdetén egy rövid, célzott foglalkozás, tanóra keretében beszéljenek a gyerekeknek a lámpahulladék szelektív gyűjtésének fontosságáról, újrahasznosítási lehetőségeiről.
Ennek a célzott környezetvédelmi foglalkozásnak a megvalósítására várjuk a pedagógusok kreatív ötleteit. A foglalkozáshoz szükséges szakmai információkat egy tájékoztató prospektus formájában elérhetővé tesszük a pályázati kiírás mellékleteként. További információ szerezhető az alábbi oldalakon:
http://www.electro-coord.hu/
http://lampahulladek.blog.hu/
https://www.facebook.com/lampahulladek/

A pályázati anyagban a pedagógus által megvalósított foglalkozásról kell beszámolni röviden, a pályázati kiírás mellékleteként letölthető pályázati adatlapon.

A pályázati anyag az alábbi fő részekből áll:
- rövid szöveges összefoglaló a megvalósult foglalkozásról
- rövid beszámoló a tapasztalatokról, kapott visszajelzésekről
- képes anyag (pl. fotó, gyerekek rajza stb.)
A Pályázó köteles arról gondoskodni, hogy a fotók, rajzok felhasználására vonatkozó hozzájárulások a gyermekek és a 18. év alattiak esetében a törvényes képviselők részéről írásban rendelkezésre álljanak.
A pályaműveket a palyazat@zoldtartalom.hu email címre elektronikusan kell eljuttatni "pályázat" tárgy megjelöléssel. Az elektronikusan meg nem érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázatok elbírálása
A beérkező pályázatokat első körben formailag ellenőrizzük, majd 3 fős szakmai zsűri értékeli a beérkezett dokumentumokat. A pályázatok az alábbi szempontok alapján kerülnek érékelésre:
1. A megvalósított ötlet egyedisége, a megvalósítás kreativitása.
2. A környezeti nevelés keretében átadott tudás szakmai pontossága.
3. A gyermekek bevonása, aktivizálása.

A pályázat díjazása 
A zsűri által kiválasztott legjobb 20 pályázat tulajdonosának 1-1db (összesen 20 db) Electro-Coord logóval ellátott Powerbank, hordozható mobiltöltő kerül átadásra.
A Powerbank jellemzői: Powerbank, hordozható mobiltöltő tökéletes megoldás az úton lévőknek: a manapság használatos valamennyi okostelefonhoz és USB-s készülékhez, USB töltő kábel micro-USB véggel, (hossza kb. 33 cm), kék színű LED töltöttség kijelzővel, bemeneti teljesítmény: 1000 mAh, kimenő teljesítmény: 5V, 1000 mAh, kapacitás: 4000 mAh, kiváló minőségű lítium-ion akkumulátorral.

A nyertesek értesítése
A pályázat nyerteseit az eredményhirdetés napján a pályázatban megadott e-mail címre küldött elektronikus levélben tájékoztatjuk a nyereményről, és ott kérjük meg, hogy válaszukban vegyék fel velünk a kapcsolatot."

A bejegyzés trackback címe:

http://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr8412809222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.