Zöld információk és ötletek óvodapedagógusoknak

Zöldítő

Zöldítő

Madarak és fák napja rajzpályázat

2016. május 03. - Borsós Zsófia

"A Raabe Klett Kiadó rajzpályázatot hirdet óvodai csoportok és általános iskolai alsó tagozatos osztályok számára a Madarak és Fák Napja alkalmából. 

A pályázat célja:

Május 10-e immár több mint száz éve a Madarak és Fák Napja, amelynek célja a társadalom, különösen az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségének elmélyítése. Rajzpályázatunk célja, hogy az óvodás és kisiskolás korosztály élményszerűen, a művészeti nevelés eszközeit felhasználva ismerkedjen meg a Madarak és Fák Napja társadalmi üzenetével.

 A pályázók köre:

  1. kategória: óvodás csoportok
  2. kategória: általános iskola alsó tagozatos osztályai

 

rajz_header.jpg

 

Pályázati kiírás:


A gyerekek csoportosan készítsenek egy tetszőleges fát ábrázoló képet, amelyen megbújik egy vagy több, Magyarországon védett madár. A képek bármilyen rajztechnikával készülhetnek (pl. színes ceruza, zsírkréta, pasztell kréta stb.). Óvodásoknál engedélyezett a rajzok festéssel, ragasztással, nyomdázással való kiegészítése. A pályaművek mérete szabadon megválasztható formai kikötés nélkül. Egy csoport több pályaművel is pályázhat, illetve a képeket elkészítheti a teljes óvodai csoport, iskolai osztály közösen, vagy több kisebb csoportot alakítva külön-külön pályaművekkel is pályázhatnak. A pályázaton való részvétel ingyenes, nevezési díj nincs.

 

A pályázat benyújtásának módja:

Az elkészült műveket lefotózva vagy beszkennelve kérjük elküldeni apalyazat@raabeklett.hu e-mail címre 2016. május 16-áig (beérkezés dátuma). Az e-mailben kérjük feltűntetni: az intézmény neve és címe, az óvodai csoport/osztály jelölése (pl. Micimackó csoport, 1. a stb.), a rajzot készítő gyerekcsoport életkorát (pl. 6-8 év), a csoport/osztály teljes létszáma (nemcsak a rajzot készítő gyerekek), a segítő pedagógusok neve, telefonszáma, e-mail címe. Kérjük, írják az e-mail tárgysorába: „Rajzpályázat”.

 

A pályázatok elbírálása és díjazása:

A beérkezett pályaműveket a Kiadó Facebook oldalán teszi közzé (www.facebook.com/raabeklett). A pályaművek mellett feltűntetjük a rajzot készítő óvodai csoport/iskolai osztály jelölését, a csoport életkorát, valamint az intézmény nevét. A pályázók a pályaművek elküldésével hozzájárulnak ezen adatok közléséhez. A pályázatok elbírálása és díjazása a következők szerint történik:

 

    a.) A Kiadó által felkért szakértő zsűri az 1. és 2. kategóriában is kiválasztja a legjobbnak ítélt pályaművet.

 

A pályázatok elbírálásának határideje 2016. május 20.

 

A nyertesek nevét a Raabe Klett Kidó weboldalain és a Raabe Klett Kiadó Facebook oldalán tesszük közzé, valamint telefonon is tájékoztatjuk őket.

 

A nyertes pályaművek a következő díjazásban részesülnek:

A nyertes pályamű (1. és 2. kategória) felkészítő pedagógusát egy-egy tablettel díjazzuk. Ezen felül a nyertes pályamű óvodai csoportja (1. kategória) és iskolai osztálya (2. kategória) minden tagja egy-egy Highlights készségfejlesztő kiadványt kap ajándékba, amelyet a Raabe Klett Kiadó biztosít és juttat el postai úton az intézménynek.

 

          b.) A Kiadó Facebook oldalára (

www.facebook.com/raabeklett

        ) feltöltött pályaművek közül az 1. és 2. kategóriában is közönségszavazással kerül kiválasztásra a legnépszerűbb pályamű. A képekre a Tetszik (Like) gomb megnyomásával lehet szavazni.

 

Szavazatokat 2016. május 20-tól 2016. május 31. 12 óráig lehet leadni.

 

A legnépszerűbb pályaművek a következő díjazásban részesülnek:

A nyertes pályamű készítőinek (1. és 2. kategória) óvodai csoportja és iskolai osztálya minden tagja egy-egy Highlights készségfejlesztő kiadványt kap ajándékba, amelyet a Raabe Klett Kiadó biztosít és juttat el postai úton az intézménynek."

 

Forrás és bővebb információs: http://klett.hu/rajzpalyazat-madarak-es-fak-napja-alkalmabol/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldito.blog.hu/api/trackback/id/tr578684388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása